Projektipankki

Elisa Oyj Tali

Joukko Elisa Oyj:n tietotyöläisiä sai tammikuussa 2015 uudistetut työtilat Kutomo Business Parkiin, Helsingin Pitäjänmäkeen. Taliin toteutetussa uudistuksessa pilotoitiin Elisan työympäristökehittämishanketta EIW:tä (Elisa Ideal Work). Hankkeen tilakonseptin yhteensovittamisesta ja sisustussuunnittelusta vastasi Kohina Oy.

ZERO Lightingin vihreät Umbrella-valaisimet kokoavat viheriölle sijoitetut yhteistyöalueen pöydät alleen.

Moderni tilakonsepti

Elisa Ideal Work -työympäristössä tilahierarkia ei määrity eri yksiköiden alueiden, vaan työn sisällön mukaan. Elisalla monipaikkainen työ ja etätyö ovat olleet arkipäivää jo vuosia. Kehittyvän digitalisaation myötä tilatarpeet ovat muuttuneet ja työpisteiden käytön laskiessa ryhmätyö- ja neuvotteluhuoneiden tarpeet ovat kasvaneet. Tilatyyppien oikealla sijoittelulla ja niiden erilaisilla tunnelmilla on pyritty rohkaisemaan tilojen käyttäjiä myös epävirallisiin kohtaamisiin, sillä parhaat oivallukset syntyvät satunnaisissa vuorovaikutustilanteissa.

Talin vehreä golfkenttä ja pelin kiehtova termistö inspiroi Kohinan suunnittelutiimiä kohteen työympäristösuunnittelussa. Rakennuksen pitkän runkosyvyyden vuoksi sen keskelle jääviin pimeimpiin tiloihin luotiin viheriömaisema ja valoisan ulkotilan tuntu.

ZEROn Silo-valaisimet roikkuvat torialueen pikkupöytien päällä kuin puutarhalyhdyt.

Ja sama teema jatkuu taukotilassa, jossa tasojen päälle on asennettu Silo Trio -valaisimet.

ZEROn Daikanyama-vaijerivalaisimia on sijoitettu taukotilaan johtavalle käytävälle ja sen vieressä olevaan innovointitilaan. Vaijeriripusteiset, katulyhdyn malliset valaisimet jatkavat ulkoilmateemaa ja -tunnelmaa tilasta toiseen.

El Torrentin näyttävät taivaansiniset Koord-valaisimet tuovat neuvottelutiloihin ilmettä.

Kohde: Elisa Oyj, Tali
Suunnittelu: Kohina Oy
Teksti: Kohina Oy
Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Käytetyt tuotteet