Ajankohtaista

Vuoden valaistuskohteet 2013 - P-Hämppi ja Stockmann

19.09.2013

Helsingin Messukeskuksessa Habitare-messujen yhteydessä järjestetyssä ValoLight-tapahtumassa julkistettiin ja palkittiin Vuoden valaistuskohde 2013 -kilpailun voittajat. Kilpailun sisävalaistussarjan voiton vei P-Hämppi Tampereelta, ja ulkovalaistussarjan voitti Stockmannin Helsingin tavaratalon julkisivuvalaistus. Säiliö 468 Helsingistä palkittiin kunniamaininnalla.

P-Hämppi, Tampere

Sisävalaistus -sarjan palkinnon voitti Tampereella sijaitseva kalliopysäköintiluola P-Hämppi. Tuomaristo totesi lausunnossaan: "P-Hämppi poikkeaa lennokkaalla valaistuksellaan oleellisesti yleensä niin ankeista pysäköintihalleista. Hämpissä valaistus on toteutettu innovatiivisesti ja lopputulokseksi on saatu näyttävä, turvallisen tuntuinen, näkömukavuudeltaan erinomainen ja siten helposti hahmotettava tila. Jo sisäänajo halliin antaa odottaa jotain tavanomaista parempaa, eikä kävijä pety nähdessään ilmavan ja avaran värivaloissa kylpevän hallin."

Stockmann Helsingin tavaratalo

Ulkovalaistus -sarjan palkinnon voitti Stockmannin Helsingin tavaratalon julkisivuvalaistus. Tuomaristo totesi lausunnossaan seuraavaa: "Stockmannin valaistuksen suunnittelussa kaupunkikuvalliset ja kaupalliset vaatimukset on sovitettu hyvin yhteen, vaikka asemakaavalla suojellun ja kaupungin keskustassa sijaitsevan rakennuksen valaistuksen suunnittelumahdollisuudet ovat olleet rajoitetut. Valaistusta on uusittu pitkäjänteisesti osin uudistamalla perinteisiä valaistusaiheita nykyaikaisiksi ja energiatehokkaiksi sekä osin toteuttamalla kokonaan uusia ratkaisuja."

Lue tuomariston koko lausunto voittaneista kohteistä tästä tai lue lisää kilpailusta Suomen Valoteknillisen Seuran verkkosivuilta.

Arkisto