Ajankohtaista

Tampereen asuntomessuilla yli 145 000 kävijää

19.08.2012

13.7.–12.8. välisenä aikana järjestetyillä Tampereen Vuoreksen asuntomessuilla kävi yhteensä 145 581 maksanutta kävijää. Päiväkohtainen kävijäennätys 6 864 tehtiin lauantaina 11.8.

- Ailahtelevista säistä ja esimerkiksi olympialaisten vaikutuksesta huolimattaolemme pystyneet kasvattamaan kävijämääräämme edellisvuoden 127 546 kävijästä,mitä pidän hyvänä saavutuksena. Asuntomessujen tärkein tavoite on nostaaasumisen laatua ja esitellä asumisratkaisuja monipuolisesti. Tässä olemmekävijätutkimuksen mukaan onnistuneet, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

- Saimme erittäin paljon positiivista palautetta jakyselyitä toteutetuista valaistusratkaisuista. Yleisön suosikeiksi meilletulleen palautteen ja kyselyiden pohjalta näytti nousevan Lammi-Kivitalon VillaIlo (kohde 26) sekä Aeroc-kivitaloLouhi (kohde 27). Villa Ilossa erityistä kiinnostusta herätti ruokailuryhmänvalaistusratkaisu jossa oli käytetty BIG WHITE tuotekuvaston Light Eye–valaisimia. Louhessa suosikiksi nousi LUXIT tuotekuvaston Password –tuoteperheja sen käyttäminen useissa eri valaistusratkaisuissa, kertoo DECOlight Oy:n toimitusjohtaja Janne Paulamäki, joka myös itse osallistui messukohteidenvalaistusratkaisuiden suunnitteluun.

Villa Ilo, Light Eye valaisimet. Kuva: www.heijastuspinta.fi

- Nämä Asuntomessut tullaan muistamaan uusista yhdyskuntateknisistä jaenergiatehokkaista ratkaisuista, kuten sähköä kaupungin verkkoon syöttävistänollaenergiataloista, jätteiden putkikeräysjärjestelmästä, hulevesienhallinnasta sekä katujen led-valaistuksesta. Asuntomessualue ja koko Vuoreksenkaupunginosa kulkee kehityksen kärjessä Suomessa, Heiskanen jatkaa.

Messukävijät tyytyväisiä messuihin ja näyttelykohteiden laatuun

- Olemme tyytyväisiä, että saimme rakennettua monipuolisen messusisällön.Messuilla esiteltiin sekä omakotitaloja että pari-, rivi- jakerrostaloasuntoja. Esillä oli omistusasuntojen lisäksi myös vuokra- sekäasumisoikeuskohteita, projektipäällikkö Arto Vuorijärvi Tampereen kaupungiltakertoo.

Messukävijöiden tyytyväisyys näkyy positiivisena palautteena. RakennustutkimusRTS Oy:n tekemän kävijätutkimuksen alustavista tuloksista selviää, ettävastanneista noin 92 prosenttia on antanut messuille yleisarvosanaksi hyvä taierinomainen. Vastanneista 96 prosenttia piti näyttelykohteiden laatua hyvänätai erittäin hyvänä.

Messukävijät antoivat myönteistä palautetta myös esimerkiksi alueen kompaktistakoosta, pysäköinti- ja kuljetusjärjestelyistä sekä ravintola- ja muistaoheispalveluista. Tänä vuonna on pihoihin satsattu erityisen paljon, mikä onosaltaan kerännyt kiitosta sekä ammattilaisilta että kävijöiltä.

Vuores ja Tampere ovat kiinnostaneet

- Tavoitteenamme oli tuoda Asuntomessujen myötä esille koko Vuoresta, ja uusikaupunginosa onkin saanut paljon positiivista huomiota. Asuntomessut tukivathyvin kaupunginosan ja sen muiden asuinalueiden kehitystä. Yksi Vuoreksenseuraavista isoista hankkeista on ekotehokas Isokuusi, josta on tulossa Suomensuurin puusta rakennettu asuntoalue, Vuoreksen projektijohtaja Pertti TamminenTampereen kaupungilta sanoo.

Arkisto